Lukijat: Taksikeskuksen palvelu on loukkaavaa

Turistina Lappeenrannassa on mahtavaa olla. Ainakin siihen asti, kun on tilaamassa taksia 29.6 klo 13.53 kaatosateen yllättäessä. Soittaessa taksikeskukseen nainen alkoi kyseenalaistamaan tilaustani ja suositteli kävelemään taksitolpalle pyytäessäni taksia Satama-Sanniin. Kaatosade ja neljä ihmistä, kesän ensimmäinen kesäretki, ohuet vaatteet ja kaupunkimatka vasta alussa, joten ei kovin houkutellut kävellä taksitolpalle.

Keskuksen lady alkoi juupas-eipäs-tyylisen keskustelun kanssani, jolloin vakavasti mietin, että tähänkö on tultu. Minä maksavana asiakkaana saan kuulla tällaista. Koin sen v-sanaisena kommunikaationa. Siinä eivät auttaneet selitykset neljän ihmisen märistä vaatteista.

Onko sillä merkitystä, miten lähellä taksitolppa on, jos asiakas haluaa tilata taksin?

Aivan uskomaton asiakaskokemus. Ilmeisesti taksikeskuksen imagolla on varaa tällaiseen toimintaan. Ainakin siinä työvuorossa olevan ladyn palveluasenne oli täysi tyrmäys turistille. Harvoin maksaville asiakkaille pottuillaan puhelimessa.

Saimme taksin, ja taksinkuljettajakin aloitti pottuilun taksin tilauksesta ja siitä, että taksitolppa oli lähellä. Onko sillä merkitystä, miten lähellä taksitolppa on, jos asiakas haluaa tilata taksin? Mieluusti olisimme kävelleet ja nauttineet sataman tunnelmasta. Sade yllätti ja muutti suunnitelmamme.

Niin yllätti taksipalveluun osallistuneetkin. En jaksa uskoa, että pitkässä juoksussa asiakkaille pottuilu kannattaa.

Hyvää kesää Lappeenranta silti, kaunis upea kaupunki ja paljon onnistunutta asiakaspalvelua tarjoavia ammattilaisia.

Lilli Väisänen, Hämeenlinna