Lukijalta: Miksei lennettäisi Lappeenrannasta Lappiin?

Maailmalla korona kyykyttää matkailu-alaa ja niin myös meillä Suomessa. Lapissa ollaan konkurssin partaalla monella osa-alueella. Itä-Suomea ei ruoki venäläiset matkaajat. Lappeenrannassa on laitettu lentokenttä kiinni. Helsingissä seisoo pitkärivi lentokoneita vailla käyttöä.

Onko kenellekään tullut mieleen, että nyt olisi sauma lentää maakuntakentiltä suoraan Lappiin. Esimerkiksi Lappeenranta–Ivalo–Lappeenranta. Vain mielikuvitus rajana viedä suomalaisia sinne, minne moni haluaa, muttei viitsi ajaa autolla.

Lappeenrannastakin voisi tehdä pitkiä viikonloppuja Lapin tuntureille, kun lentäisi Kittilään, Ivaloon tai Rovaniemelle. Kaikki säädökset ovat ihmisen tekemiä ja ihminen voi niitä myös muuttaa (Finnavia). Ei tarvitse tehdä suurta markkinatutkimusta, kun huomataan mahdollisuus auttaa Finnairia, Suomen pariakymmentä maakuntalentokenttää ja matkailualaa. Sopusuhtaiset paketit ja vaihtoehdot varmasti täyttäisivät koneet.

Suomalainen tuskin on valmis maksamaan rekiajeluista samanlaisia hintoja kun pikavisiitillä käynyt britti, mutta ehkä suomalaisenkin kukkaro avautuu herkemmin, kun hän pääsee nauttimaan lapinlumoa suomalaisilla hinnoilla. Nyt taitaa tuntureilla puhaltaa melkoinen viima katteitten suhteen.

Matti Sihvonen

Lappeenranta

Kommentoidut