Lukijalta: Väitetyt virheet kertovat tietämättömyydestä

Kiitos, että vihdoinkin Eksoten hallintojohtaja Keijo Siiskonen vastasi yhteydenottooni. Taisi asia kolahtaa jollakin tasolla, koska olin havaitsevinani tiettyä hyökkäävyyttä mielipidekirjoituksessa (ES 13.5.). Seuraavassa kumoan väitteet, sekä osaltani päätän lehtikeskustelun tähän. Jääköön sitten jokaisen omaan tulkintaan, onko Eksote oikeassa, vai pieni ihminen.

Esimerkki epäselvyydestä, suora lainaus: "Kysymys 173, Kuinka paljon kilpailutuksessa vaikuttaa historia ja kokemus esimerkiksi muistisairaiden asiakkaiden palvelemisesta? Vastaus:"Palveluntuottaja vastaa, että asetetut vähimmäisvaatimukset täyttyvät." Siis mitä?

Juuri termistössä ovat ne suurimmat epäkohdat sopimusasiassa.

Avoimuudesta, vastaus kysymykseen 150, suora lainaus:"Tämä on Eksoten ja tilausvälityskeskuksen välinen asia."

Esimerkiksi Taksiliitolla olisi ollut käsitteet hallussa jo valmiiksi. Tämäkin konflikti olisi vältetty. Juuri termistössä ovat ne suurimmat epäkohdat sopimusasiassa.

Autoilijoiden ja asiakkaiden kuulemistilaisuudet olivat täysin huuhaata. Kukaan osallistunut ei saanut ainakaan autoilijoiden tilaisuudesta mitään irti.

Virheeni, jotka Siiskonen nosti esille, ovat valitettavasti hänen epätietoisuuttaan asioista. Palvelukuvauksen sisältöä on muokattu useaan otteeseen, ja tulkinnan varaan jää paljon asiaa. Ajoneuvolaite, joka korvaa taksa-mittarin, ei ole ajoneuvolain pykälien 25 ja 27 mukainen, eikä täytä Euroopan mittauslaitedirektiiviä 32/20114/EU. Taksin omistajalla on liikennelupa, kuljettajalla ajolupa. Allekirjoituksella tulemme hyväksymään myös ne Eksoten sanelupoliittisesti tekemät pykälät, jossa muun muassa emme saa periä avustamislisää ja haemme asiakkaat kotoaan tai osastolta ilmaiseksi. Vastaus, "kyllä, tulette tekemään osan työpäivästä ilman palkkaa."

Toisaalla puhutaan kuitenkin valtioneuvoston taksa-asetuksesta, jonka mukaan avustamislisän saa periä, mikäli asiakas tarvitsee avustamista noutokohteessa tai päätepisteessä ja asiakkaan kuljettaminen edellyttää autoa, joka täyttää esteettömän (puhekielessä invataksin) määreet.

Lopuksi, toivon itsekin, että saataisiin työrauha siihen itse työhön, eli asiakkaiden kuljettamiseen paikasta toiseen asianmukaisella ja lakipykälät täyttävällä tavalla.

Jarkko Husu, Lappeenranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet