Lukijalta: Kannattavatko Jani Mäkelä ja Perussuomalaiset banaanivaltioiden toimintapoja?

Unkari ja Puola vastustavat EU:n oikeusvaltioperiaatetta. Perussuomalaiset tukevat näiden maiden toimintaa. Jani Mäkelä on twitterissä kirjoittanut, että hän halveksii oikeusvaltiota. Katsotaan, mitä tämä tarkoittaa käytännössä.

Perussuomalaiset siis tukevat sitä, että EU:n tukirahat saavat mennä korruptioon, vallanpitäjiä lähelle oleville yhtiöille ja liikemiespiireille. Mitään kontrollia ei siis saisi itsemääräämisoikeuden varjolla olla, kannatetaan niin sanotuista banaanivaltioista tuttuja toimintatapoja, joissa kansa pidetään taatusti kyykyssä. Taloudellisen toimeliaisuuden hedelmät valuvat harvojen ja valittujen taskuun.

Perussuomalaiset tukevat sitä menettelyä, että tiedotusvälineet otetaan vallanpitäjien ohjaukseen. Vain määrätyt mielipiteet sallitaan. ”Väärin” ja kriittisesti kirjoittavat ja julkaisevat lehdet tai kanavat hiljennetään tai lopetetaan. Virallisella tiedotuslinjalla luodaan epäluuloja ja pelkoja vähemmistöjä ja ulkomaita kohtaan. Naisten saavutetut oikeudet kyseenalaistetaan.

Perussuomalaiset tukevat sitä, että oikeuslaitos otetaan hallinnon ohjaukseen. Nimitetään tuomarit, jotka eivät puutu oikeusloukkauksiin, korruptioon, vallan väärinkäyttöön. Demokratian perusasioihin kuuluva vallan kolmijako hallintovallan, lainsäädäntövallan ja toimeenpanovallan välillä rikotaan.

Vaalit lähestyvät, ja on hyvä ymmärtää, että Perussuomalaisten opeilla siirrytään vähitellen yhteiskuntaan, jossa vaalitulos tiedetään jo viikkoja etukäteen. Esimerkkejä löytyy läheltä ja kauempaa niin historiasta kuin nykyajasta.

Asko U. Huuhtanen

Blogisti

Luetuimmat