Lukijalta: Tämä maa vaatii eduskuntatyöskentelyn arvovallan palautuksen

Maamme elää tällä hetkellä ratkaisun aikaa: Mihin suuntaan äänestäjät tahtovat kansallista elämäänsä jatkaa? Jokainen ääni on nyt tärkeä mielipiteen ilmaisu. Haluammeko maahan vakautta, vai häilyvää mielipiteisiin vaikuttamista ja ennalta arvaamatonta epäjohdonmukaista toimintaa? Harva suomalainen halunnee toimintaa, jolle ominaista on haistella maailman haitallisia poliittisia ääri-ilmiöitä ja mennä niiden mukana kaaoksenomaisessa hurmiossa.

Uutena ilmiönä näissä vaaleissa on noussut pinnalle rikoksista tuomittujen huomattava osuus eduskuntaehdokkaissa. Isänmaallisiksi itseään markkinoivat ja sirpalepuolueet ovat näille ilmiöille olleet otollisia kohteita. Toki isänmaallisuus on tärkeä lähtökohta, mutta se näyttää monille olevan hämäävässä tarkoituksessa ylikorostettua retoriikkaa.

Tämä maa vaatii nyt politiikan eheytyksen ja eduskuntatyöskentelyn arvovallan palautuksen. Oikeudenmukaisuutta ja kansan yhtenäisyyttä on parannettava niin, että heikoimmatkin tuntee olevansa arvostettuja kansalaisia. Vihapuheet ja vihan lietsonta ovat vakava haitta kehittää kansalaisten edunmukaista yhteiskuntapolitiikkaa.

Mikä on päätöksesi eduskuntavaaleissa? Itse äänestän rauhanomaisen yhteistyön, oikeudenmukaisuuden, tasa-arvoisuuden, toisistaan välittämisen, koulutuksellisesti kehittyvän ja työllistävän yhteiskunnan puolesta.

Jorma Härkönen, (sd.), Lappeenranta