Lukijalta: Eduskunnan keskustelukulttuurissa on parantamisen varaa

Kansanedustajat palasivat iloksemme syyskuun alussa Arkadianmäelle kättä vääntämään. Sitä ennen ehtivät monet konkariedustajat, kuten Seppo Kääriäinen, Pertti Salolainen ja Tapani Tölli, ilmoittaa luopuvansa ehdokkuudesta seuraavissa vaaleissa. Lisäksi heiltä tuli jämäkkää palautetta eduskunnan keskustelukulttuurin luisumisesta huonompaan suuntaan.

Eduskunnan pitäisi olla valtakunnan pääesiintymisareena, arvokas ja myös malliksi kelpaava. Suoraan sanoen en muista, milloin se olisi sellainen viimeksi ollut. poislukien tietysti juhlavat tilaisuudet, joissa pahinkaan poskisolisti ei erehdy töttöilemään.

Eduskunnan kyselytunnit näyttävät sitten se raadollisemman puolen. Opposition luonteeseen kuuluu haastaa hallitusta, napakastikin. Mutta jatkuvasti nähdyt ja kuullut herjailut, ilkeilyt ja henkilökohtaisuuksiin menemiset eivät sinne kuulu. Ne eivät kuulu mihinkään.

Onko parannusta odotettavissa? Kovin paljon en sen puolesta vetoa löisi, joten korvat punaisina saa kuunnella muutamien edustajien sananvispaamista myös tästä eteenpäin. Joku tosin on sanonut, että ihmeitten aika ei ole vielä ohi, joten toivoa on.

Seppo Häkkinen, Taipalsaari