Lukijalta: Raideyhteys uuteen Kisapuiston halliin

Onnittelut Lappeenrannan kaupungille hienosta päätöksestä rakentaa uusi monitoimihalli Kisapuistoon!

Itse olen asunut 30 vuotta Lappeenrannassa ja viimeiset 20 vuotta Espoossa. Espoossa rakennettiin 1999 uusi jäähalli kahden asuinalueen välissä olevaan tyhjään peltoon. Sinne piti mennä bussilla tai autolla normaalien kävelemisen ja pyöräilyn lisäksi.

Nyt 18 vuotta myöhemmin saimme länsimetron myötä raiteet kulkemaan jäähallin läheltä. Nyt Espoossa on iso urheilupuisto hyvien liikenneyhteyksien päässä.

Lappeenrannassa keskityttiin väittelemään siitä, kumpi sijainti kiinnostaa enemmän sijoittajia, vaikka toisella sijainnilla on ilmiömäinen etu – rautatie. Nyt se kuulostaa kaukaiselta, mutta katsomalla eteenpäin 10 vuotta, voisin olettaa jääkiekon osalta Kouvolan, Lahden, Savonlinnan, Joensuun ja Helsingin suunnalta löytyvän jääkiekkofaneja, jotka mielellään tulisivat ravintolavaunulla varustetulla junalla suoraan uuden hallin viereen.

Samoin suurien massatapahtumien osalta Lappeenrannan uudelle hallille pääsee tulevaisuudessa junalla Helsinki–Vantaan lentoasemalta ja Helsingin keskustasta.

Junaradan käyttäminen vaatii tulevaisuudessa päätöksen rakentaa Kisapuiston seisake: 600 metriä lisäraidetta hallin kohdalle, junalaituri ja kävelytie hallille.

Kyllä VR liikeyrityksenä voinee pysäyttää kaukojunan Kisapuiston pikapysäkillä yhden junavuoron illassa molempiin suuntiin Saipan kotiotteluiden yhteydessä.

Ehkäpä vielä pidemmällä tähtäimellä alikulku junaradan ali mahdollistaisi uuden kadunpätkän jopa katetulla kävelytiellä hallille ja lisäksi sieltä saisi myös toisen kulkuyhteyden autoille Reunakadulta helpottamaan peli-illan ruuhkia.

Kari Tuusvuori

Espoo

Kommentoidut