Lukijalta: Lisää paukkuja työllisyyteen

Hallitus on luvannut 60 000 työpaikka lisää Suomeen. Tämä on hyvä ja sydämestä lähtenyt tavoite. Budjettineuvotteluissa vahvistettiin palkkatukeen 50 miljoonaa euroa, jolla työllistetään tuhansia osatyöllisiä. Heille saadaan ihmisarvoa.

Summa on liian pieni, mutta hyvä avaus. Yritysten saamat avustukset ovat moninkertaisia. Hallitus hakee muitakin keinoja tässä Suomen nousun pysähtyneessä tilanteessa. Meillä oli kova nousu edellisen hallituksen ajan.

On selvää, että oppositiossa kaivetaan mattoa hallituksen päätösten alta. Nyt pitää sekä hallituksen että oppositiossa olevien perussuomalaisten ja kokoomuksen olla saman pöydän ääressä hakemassa uusia työllisyysmahdollisuuksia. Vaikka tämä on haave ja ideaali, pitää sitäkin esittää, että jokaisesta suomalaisesta välitetään.

Myös maahanmuuttajille pitää laatia kunnon työllisyysmahdollisuuksia palkkatukineen, heitä turhauttaa virkamiestemme toimimattomuus ja laiskuus. Kokoomuksen jo esittämä välikysymyksen teko hallitukselle työllisyysehdotuksista on aivan kuvottavaa kuulla.

Missä on se raha, minkä edellisen hallituksen noususuhdanteessa olisi pitänyt laittaa vararahastoon elvytykseen pian synkkeneviin talousnäkymiin. En ole demari, enkä hallituspuolueiden kannattaja, mutta olen ihmisarvoa saavuttavien kannalla.

Pertti Mela, Lappeenranta