Lukijat: Ruskeat tötsät kelpasivat, Kaunis Veera ei

Ruosteenruskeat tötsätolpat ovat ottaneet paikkansa Lappeenrannan sydänkeskustassa Kirkkopuiston ja Marian aukion reunamilla. Alkuunsa niitä ilvoksuttiin muutamissa mielipiteissä, sitten tuli hiljaisempaa. Mutta yhtä rumia ne ovat vieläkin, eivätkä mihinkään katoa.

Kokonaan toisenlaisia kauneusarvoja edustanut Kaunis Veera -patsas sen sijaan aiheutti pariinkin otteeseen melkoisen mielipidemylläkän Etelä-Saimaan palstoilla. Paikkaa raatihuoneen puistosta ei sille herunut, Veeran syrjään sysijät veivät voiton.

Mahtaisiko Veeralle löytyä paikka näiden ruskeiden tolppien läheisyydestä?

Veeran vastustajien mielestä raatihuone ei olisi kestänyt tämän naishahmon läsnäoloa lähellään. Ruosteenruskeat tötsätolpat kelpasivat Marian kirkon läheisyyteen ilman isompaa nipotusta ja urputusta.

No, edustaahan temppeli laajamittaista ja syvää armeliaisuutta. Ja voihan tötsien värin kuvitella kuvaavan maallista vaellustaan suorittavan syntisäkin omantunnon ajoittaista olotilaa.

Mahtaisiko Veeralle löytyä paikka näiden ruskeiden tolppien läheisyydestä? Ohikulkijat voisivat suorittaa vertailua kauneusarvojen suhteen, ja saataisiin taas kerran mielipidemyräkkä aikaan.

Seppo Häkkinen, Taipalsaari

Luetuimmat