Lukijalta: Tippa silmässä viimeiselle kesälomalle Saimaanharjun yhtenäiskoulusta

Ilmassa oli juhlan tuntua, kun kesän ensimmäisten pääskysten lennähdellessä taivaalla, kajahti Suvivirsi kirkkaasti Saimaanharjun yhtenäiskoulun liikuntasalissa. Yhdessä oli harjoiteltu ohjelmaa, tehty itse videoita ja yllätettiinpä siinä samalla myös eläkkeelle lähtevä opettajakin.

Tippa oli silmässä jokaisella aikuisella lasten kevätjuhlaa katsellessa, välillä ilosta, välillä haikeudesta. Näillä näkymin Taipalsaaren ainoan yhtenäiskoulun taru on päättymässä, kun alakoululaiset siirrettänee pois Saimaanharjulta vuoden kuluttua.

Tämän iloa pirskahtelevan porukan touhua seuratessa väkisinkin mieleen hiipi se aatos, että miten ihmeessä Taipalsaarella päättäjät pystyvät niin lyhytnäköisesti laittamaan pisteen tälle kaikelle, mitä parhaimpien opettajien vaalimalle yhtenäiskoululle, Saimaanharju-Konstun lasten lähikoululle, jossa koulupolun on voinut taittaa ihan ensimmäisestä luokasta peruskoulun viimeiseen.

Totisesti toivon, että tämä hölmöys vielä korjataan tavalla tai toisella ja saisimme Saimaanharjun yhtenäiskoululle vielä paljon lisää vuosia tehdä sitä, minkä se osaa parhaiten eli opastaa lapsiamme kohti maailman myrskyjä. Sijoitus lapsiin on investoinneista viisaimpia. Taipalsaaren vanha tervahöyry käännetään pois karikoilta lapsiystävällisillä teoilla.

Heli Parta, perheenäiti, Saimaanharju