Lukijalta: Raha edellä menevät yksityiset hoiva-alan yritykset ovat suurimpia syyllisiä epäkohtiin

Kirjoitin tällä palstalla hiljakkoin huolestumiseni vanhusten hoivan laiminlyönneistä. Samoilla linjoilla oli kirjoituksessaan kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). Lähes kaikki kansalaiset, yhteisöt ja puolueet ovat tästä huolesta samaa mieltä. Kiistatta on tuotu julki, että raha edellä menevät yksityiset hoiva-alan yritykset ovat suurimpia syyllisiä epäkohtiin. Ylikansallisten rahoittajayritysten suomalaiset rengit yrittävät puolustella tekemisiään, mutta vain pintapuolinenkin valvonta osoittaa monen asian olevan pielessä.

Kansanedustaja Jukka Kopra (kok.) sanoo tällä palstalla (8.2): ”Yksityisten toimijoiden kategorinen syyllistäminen ja mörköjen maalailu tuovat mieliin menneiden vuosikymmenten ideologiset iskuhuudot”. Tuntuu, että Kopra ei ole oikein kartalla. Tai elää ainakin menneillä vuosikymmenillä.

Kopran iskuhuudoista tulee mieleen huutolaisten huutokaupat, joissa vähintä ylöspitohintaa tarjoava sai ihmisorjan omakseen. Iskuista ja huudoista tulee mieleen monta muutakin asiaa, jotka liittyvät epätasa-arvoisiin ja kyykyttäviin yhteiskuntiin ja instituutioihin.

Äskettäin juhlittiin satavuotiasta itsenäistä Suomea. Puhuttiin yhteenkuuluvaisuudesta ja tasa-arvosta. Valitettavasti joillakin on menneiden vuosikymmenten käsivarsinauha lukittu käsivarteen liian tiukalla lukkoneulalla!

Olli Saarela, Lappeenranta

Luetuimmat