Lukijalta: Pride-kulkueen tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta Lappeenrannassa

Teuvo Eskelinen kirjoitti sateenkaari-ihmisiä syrjivän kirjoituksen (ES 4.5.) otsikolla "Pride kulkueet ja niiden ajamat asiat, ovat toimintaa Jumalaa ja hänen sanaansa vastaan"

Lappeenrannan Pride-kulkueen tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta Lappeenrannassa. Sateenkaari-ihmisten ihmisoikeudet eivät ole mielipideasia. Pride eli ylpeys tarkoittaa sitä, että jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä, riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta. Pride-kulkue ajaa sitä asiaa, että meillä kaikilla olisi yhtäläiset oikeudet.

Syrjivät nettikirjoitukset vahingoittavat myös sateenkaari-nuoria. Katarina Alangon (2014) "Mitä kuuluu sateenkaarinuorille?" -tutkimuksen mukaan mielenterveysongelmat ovat tavallisempia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kuin hetero- ja cis-nuorten keskuudessa.

Hlbtiq-nuoret kohtaavat suurempia haasteita pyrkiessään luomaan positiivista minäkuvaa seksuaalisesta suuntautumisestaan, sukupuoli-identiteetistään ja sukupuolen ilmaisustaan. Syrjivä puhe ja kirjoittelu netissä tuovat lisähaastetta positiivisen minäkuvan muodostamisessa.

Sateenkaarinuoria on myös hengellisissä yhteisöissä. Seksuaali-ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä on aina ollut ja tulee aina olemaan. Se ei ole mielipideasia.

Haluankin tässä todeta jokaiselle hlbtiq+-yhteisöön kuuluvalle: sie oot tärkeä, siun olemassaolosi ei ole kenenkään mielipideasia ja sie et ole yksin! Peace and love <3

Christina Nenonen, Lappeenranta Pride ry:n puheenjohtaja