Lukijalta: Satsataan Huhtiniemen leirintäalueen kehittämiseen

Onpa hieno juttu, että meillä on näin upea ympäristö asustella. Läheinen Saimaa ja sen ranta-alueet ovat sellainen helmi, jota emme aina osaa oikein arvostaa. Nyt kunnostettava rantaraitti on mahtavan hieno ja tulee olemaan lukemattomien ulkoilijoiden suosikki kivituhkapintoineen.Pumppuhuonehanke on arvokas lisä tälle reitille. Kaunis kiitos hankkeen puuhahenkilöille.

Kunpa jatkossakin osattaisiin päättäjiemme taholta ajatella riittävästi tulevia sukupolvia ja säästellen tuhota ainutlaatuista maisemakuvaa. Vaikka tuntuukin, että kaupunkikuvamme on viimevuosina saanut pahasti siipeensä. Toivon mukaan edes hallirakentamiseen tulisi järkevä päätös ja unohdetaan sumppusuunnitelma.

Huhtiniemen kaavahankkeet takavuosilta, joihin sisältyi jopa loma-asuntoja, on nyt totaalisesti haudattava. Harvalla kaupungilla on tuollaista timanttia kehitettäväksi kaikkien kaupunkilaisten ja matkailijoiden parhaaksi. Leirialueen siirto jonnekin Marjolaan tai Tuosansaareen on aivan suoraan ”sieltä”. Huhtiniemessä on jo nyt liikuntapainotteista toimintaa sopivan matkan päässä. Satsataan siihen, mukaan lukien leirintäalueen kehittäminen Suomen upeimmaksi ja vetovoimaisemmaksi .

Jospa vaan jollakin taholla olisi puhtia pistää alulle Pro Huhtiniemi -hanke puolustamaan tämän ”jalokivialueen” säilyttämiseksi yltiöpäiseltä rakentamiselta, jossa mahdollisesti menetettäisiin lopullisesti jotain ainutlaatuisen arvokasta. Rantaraittia jatkuvasti kulkeneena ja muita ulkoilijoita haastatellen olen aivan vakuuttunut, että tämäntapainen mielenilmaus saisi melko jakamattoman kannatuksen.

Leo Rautio, Lappeenranta