Lukijalta: Yle-vero on epäreilu vanhuksille

Yle-veron perimisen perusteiden pohtiminen on ilmeisesti jäänyt puolitiehen, koska joiltakin ihmisiltä veroa peritään täysin perusteettomasti. Esimerkiksi kunnallisessa laitoshoidossa olevat vanhukset, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista hoitoa ja jotka eivät aina edes itse ymmärrä olemassaoloaan, eivät tunnista omaisiaan,eivätkä ole enää vuosiin katsoneet televisiota tai kuunnelleet radiota, joutuvat silti maksamaan Yle-veroa. Televisio ja radio löytyy ainoastaan laitoksen yhteisistä tiloista, joista hoivakoti käsittääkseni maksaa myös yle-veron.

Kunnallisessa laitoshoidossa asuva vanhus maksaa eläkkeestään hoitomaksun, joka perustuu vanhuksen kokonaistuloihin ja huoneensa vuokran, eli vanhukselta viedään melkein koko eläke. Esimerkkitapauksessani vanhukselle jätetään eläkkeestä omiin menoihin ainoastaan 165 euroa kuukaudessa, josta hän maksaa lääkkeet, välillä jopa 100 euroa kuukaudessa, hiustenleikkuun, jalkahoidon, henkilökohtaiset hygieniatuotteensa ynnä muut. Lopullisessa verotuksessa tapauksemme vanhus maksoi viime verotuspäätöksen mukaan Yle-veroa 143 euroa. Oikeudenmukaistako? Ei minusta.

Harri Levelä (ps.), Lappeenranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet