Lukijalta: Kuntaliitosneuvottelut Lappeenrannan kanssa aloitettava heti

Lappeenrannan ympäristökuntien taloudet kuralla, mikä on saatu lukea tämän lehden sivuilta viime vuosina useaan kymmeneen kertaan.

Tällaisten pikkukuntien, kuten Lemi, Savitaipale, Taipalsaari ja Luumäki, lähtölaskenta on alkanut jo 20 vuotta sitten osittain maanviljelyksen alasajosta ja Eksotesta johtuen, eikä kehityksen kulkua voi mikään muuttaa.

Ei tarvitse, kuin pyöräyttää kartalla sopivassa kohdassa 25 kilometrin säteellä ympyrä voidaan todeta, että sen sisään jää viisi kunnanvirastoa ja mielestäni tässä on neljä virastoa liikaa.

Suurin osa ympäristökuntien verotuloista haetaan Lappeenrannasta, mikä ei minusta ole aivan reilua meininkiä. Tätä hallitusta edeltänyt maamme hallitus yritti saada kuntia yhdistymään keskuskuntiin, mutta heikolla menestyksellä. Suurimpana syynä näkisin tähän pikkukunnissa vallitsevan nurkkapatriotismin.

Näkisin asian näin, että on tunnustettava tosiasiat ja elettävä sen mukaan. Kuntien on aloitettava liitosneuvottelut Lappeenrantaan välittömästi eikä vasta sitten, kun mitään muuta ei ole tehtävissä. Henkilökohtaisesti suosittelen liittymistä Lappeenrantaan, jossa olen käynyt ammattikoulun, suorittanut rakennusmestarin ja insinööri AMK tutkinnot ja sokerina pohjalla palvellut Kartr 1 ptri:ssa 11 kuukautta 1977–1978.

Seppo Talka, rakennusalan yrittäjä, Lemi