Lukijat: Eksote arvioi kotihoidon asiakkaan toimintakykyä säännöllisesti

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin kotihoidon palveluiden myöntäminen perustuu asiakkaan yksilölliseen palvelujen tarpeeseen. Eksoten kotihoidon myöntämisperusteiden täyttyessä asiakkaalla on oikeus Eksoten järjestämään kotihoitoon.

Kotihoidon säännöllisiin palveluihin otetaan pääasiassa asiakkaita, joilla on päivittäinen kotihoidon palvelujen tarve. Jos asiakas tarvitsee tilapäisiä kotihoidon käyntejä tai harvoin tehtäviä käyntejä, kuten verikokeen otto, lääkkeenjako tai pesuapu, eikä palveluntarpeenarvioinnissa ole tullut esille muita kodinhoidon apuja, asiakas voidaan ohjata yksityisen palveluntuottajan palveluihin. Eksote auttaa asiakasta yksityisen palveluntuottajan palvelujen järjestämisessä, mutta asiakas itse tekee valinnan palveluntuottajasta. Asiakkaalle voi olla edullisempaa ostaa palvelu yksityiseltä palveluntuottajalta hyödyntäen kotitalousvähennystä.

Kotihoidon asiakkaan toimintakykyä ja palvelujen tarvetta arvioidaan säännöllisesti, ja kotihoidon apujen määrää muutetaan asiakkaan palvelutarpeen mukaan. Eksoten kotihoidon palvelut perustuvat voimassa olevaan lainsäädäntöön, muun muassa vanhuspalvelulakiin.

Omaisen palautteessa esille tuotu palvelujen päättäminen puhelinsoitolla ei ole Eksoten kotihoidon toimintamallin mukainen menettely. Pahoittelemme tapahtunutta ja toivomme, että asianomaiset ottavat yhteyttä kotihoidon palvelupäällikköön.

Miia Inna, vs. hoivajohtaja ja Helena Heikkilä, vs. kotihoidon palvelupäällikkö

Luetuimmat