Lukijalta: Perussuomalaisten syrjinnässä on kyse muustakin kuin arvoista

Nyt näyttää siltä, että Antti Rinne (sd.) yrittää saada kasaan enemmistöhallituksen, missä ei ole mukana eduskuntavaalien ylivoimaista voittajaa perussuomalaista puoluetta. Hallitukseen nyt aikovien puolueiden käsikirjoitus oli jo Rinteellä valmiina useita kuukausia sitten, kun gallupit ennustivat demareille yli 20 prosentin kannatusta. Tehty käsikirjoitus laitetaan nyt toteutukseen..

Syiksi perussuomalaisten syrjäyttämiseksi hän on kertonut olevan erilainen arvopohja ja arvot kuin hänellä. Poliittisessa kielenkäytössä olisi arvoja soveltuvampi ilmaisu profiloituminen.

Meillä kaikilla on kristitty arvopohja, olemmehan kristitty kansa. Tämä on meidän kaikkien yhteinen arvopohja. Tästä lähtökohdasta ei pitäisi olla erimielisyyttä. Henkilökohtaiset arvot tulevat eletyn elämisen mukana ja siitä viiteryhmästä, missä toimimme ja vietämme aikaamme. Tavoiteltavia arvoja ovat esimerkiksi rehellisyys ja lähimmäisen kunnioittaminen. Kuitenkin aina kaikessa yhteistoiminnassa tulisi löytää yhteisiä arvoja kuin erottavia. Rinne ei vaan ole kertonut, mitkä ovat hänen henkilökohtaiset arvonsa.

Jos perussuomalaiset olisivat päässeet tulevaan hallitukseen, Rinne olisi joutunut kääntämään takkinsa. Sitä hän ei tietenkään suostu tekemään ennen hallituksensa nimittämistä. Lisäksi hän olisi menettänyt kasvonsa ja luottamuksen äänestäjien silmissä. Rinne pitää Jussi Halla-ahon (ps.) arvoja esteenä tehdä yhteistyötä hänen ja hänen johtamansa puolueen kanssa. Syy ei todennäköisesti ole yksinomaan arvoissa vaan jossakin muussa, jota emme varmuudella tiedä.

Arto Pulkkinen, Lappeenranta