Lukijalta: Vieraanvaraisuudesta ja palvelualttiudesta Lappeenrannan matkailuvaltti

Suomalaiset suosivat kesällä kotimaanmatkailua, ja lomailijoita näkyi paljon myös Lappeenrannan katukuvassa. Kotimaanmatkailusta tulee pysyvä trendi. Kaupungin matkailutarjonta kiinnostaa, ja siksi sitä kannattaa kehittää entisestään.

Onnittelut Lappeenranta Euroopan vihreimmän kaupungin palkinnosta! Hyödynnetään tämä palkinto viisaasti. Lappeenrannan kaupungin ja yrittäjäjärjestöjen tulee yhdessä koordinoida matkailun kehittämistä ja ymmärtää yhteistyön merkitys.

Linnoitusalueen tulee olla huoliteltu. Alueella toimivat yritykset sekä museot tulee löytää helposti ja paikallisten käsityöyrittäjien yhteinen kädentaidonmyymälä on loistava lisä. Hiekkalinna ei saa olla torso ensi kesänä. Siihen voi suunnitella Suomen suurimman lasten hiekkalaatikon, sillä kaupunki saa lisää valtakunnallista näkyvyyttä.

Pidetään keskustan puistot hyvin hoidettuna, jotta ne ovat houkuttelevia. Matkailuneuvonnan palvelupisteet sijaitsevat jatkossa myös Satamatorilla ja uudelleen avattavassa Vesitornissa.

Vierasvenesatamaan lisätään palveluita, jotta veneilijät viipyvät pidempään kaupungissa, ja matkailuautoilijoille avataan maksullinen pysäköintialue Pallonlahdelle. Satama- ja Kauppatorin ja Marian aukion toimintoja kehitetään muun muassa

iltatoritoiminnalla, teemaviikoilla ja järjestetään ilmaiskonsertteja.

Joulutorikäytössä olevat myyntimökit otetaan ympärivuotiseen käyttöön.

Vesitorni avataan yleisökäyttöön, ja siellä toimiva yrittäjä palvelee ympärivuotisesti. Vesitorni, arboretum, lasten liikennepuisto sekä uusi sisäliikuntahalli yhdessä muodostavat hyvän vierailukohteen.

Uskon, että tällaisilla toimenpiteillä lisätään kiinnostusta, saavutetaan valtakunnallista näkyvyyttä ja saadaan parempia palveluita.

Tehdään lappeenrantalaisesta vieraanvaraisuudesta ja palvelualttiudesta matkailuvaltti. Yhteinen tavoitteemme on, että kaupunki on matkailijoiden kohteena ensi kesänäkin.

Larisa Arminen

Kaakkois-Suomen Kokoomusnaiset ry, puheenjohtaja

Lappeenranta

Luetuimmat

Uusimmat uutiset