Lukijalta: Huhtiniemen ulkoiluradoilla vaara

Kaupunki on tehnyt loistavat ulkoilupolut Huhtiniemeen. Luonnon keskellä on nautittavaa ulkoilla, ja sen ovat monet huomanneet.

Yksi asia huolettaa monia, nimittäin kovaa jalankulkijoiden seassa ajavat pyöräilijät. Vauhti on todella kovaa, etenkin alamäissä. On vain ajan kysymys, kun onnettomuus tapahtuu. Pyöräilijät eivät ennakoi jalankulkijoita. Monesti pitää tehdä äkkisiirtyminen pientareelle, ettei jää alle.

Eikö luontopolkujen alueella voi asettaa pyöräilijöille esim. 10 km/tunti -rajoitusta? Eihän luontopolku voi olla pyöräilijöiden aluetta? Hienot maisemat, ja hienosti hoidettu luonto pieneliöineen ilahduttaa jalankulkijoita. Nyt vaaratilanteet pitää vain poistaa. Eihän monilla luontopoluilla saa ajaa ollenkaan polkupyörillä.

Muuten, oli jo hieno parannus, kun frisbee-harrastajat poistettiin häiritsemästä luontopoluilla käveleviä! Meillä on nyt yli 100-portaiset ylämäet, ja kaikki hienoudet, vain polkupyöräilijät aiheuttavat suorastaan vaaratilanteita.

Eikö pyöräilijöille voi tehdä ratoja malliin hiihtolenkit viime talvena, jolloin ne kiersivät noin kilometrin tai puoli kilometriä. Siellä he voisivat ajaa sitä 40 km/t ja 50 km/t, mitä he ajavat alamäissä jalankulkijoiden seassa.

Pertti Mela

Lappeenranta