Lukijalta: Ostetaan eurooppalaiset hävittäjät

" Yleiset syyt" pakottivat Suomen ostamaan hävittäjät 60-luvulla Neuvostoliitosta. Nyt samat syyt pakottavat Suomen ostamaan hävittäjät Yhdysvalloista. Mitä todennäköisimmin eri konevalmistajille lähetettävä tarjouskilpailu on kevyttä kesäteatteria.

Kesällä Donald Trump kehui Suomea siitä, että se on ostamassa suuren määrän Hornet F18 -hävittäjiä Yhdysvalloista. Suomessa lausuntoa kuvailtiin harmistuneena Trumpin "möläytykseksi". Timo Soini (sin.) sekä sotaministeri Jussi Niinistö (sin.) ovat viettäneet kuluvan vuoden aikana uutterasti aikaa Yhdysvalloissa. Tuskin siellä aina mustasta hiilestä puhutaan. Jos asia on niin, miltä näyttää ja miten Trump sanoo, olisi reilua lakata juoksuttamasta muita konevalmistajia sähköjäniksen perässä.

Kansalaisena mielestäni olisi parempi oikaista selkä ja ostaa eurooppalaiset koneet. Uskon, että näiden koneiden ja niiden asejärjestelmien toimitus ja huolto olisivat silloin vakaamalla pohjalla. Nyt hankittavien koneiden elinkaaren aikana Euroopalla lienee jo oma armeija.

Muistetaan vielä hyvin miten kävi, kun presidentti Tarja Halonen arvosteli YK.ssa Irakin sotaa. Siitä ärtyneenä Yhdysvallat jäädytti pariksi vuodeksi Hornettien ilmasta maahan ammuttavien ohjusten toimituksen.

Seppo Kapiainen, Kuukanniemi

Uusimmat uutiset