Lukijalta: Omailmoituksella joustavuutta korvausten maksuun

Hallituksen toimenpiteitä työttömien aktivoimiseksi on arvosteltu eri tavoin. Yle uutisoi, että keikkatyö ei kannata, koska soviteltua päivärahaa pitää odottaa useita viikkoja. Jos keikkatyötä on runsaasti, palkalla kyllä pärjää siihen asti, että saa sovitellun päivärahansa.

Yksi tapa ratkaista ongelma olisi Kelan (työttömyyskassojen) joustavuus. Työtön voisi ilmoittaa, jos on saanut 300 euroa tai vähemmän palkkaa kuussa. Tällöin korvaus ei muutu, ja se voitaisiin maksaa normaaliaikaan työttömälle. Tarkistus tapahtuisi sitten ilmoituksen perusteella.

Yli 300 euron palkkakaan ei ole ongelma, jos tahtoa on. Työtön voisi ilmoittaa palkkansa, ja Kela (kassa) maksaa ennakkomaksun, joka tasataan sovitellun päivärahan maksun yhteydessä. Tällä on Kelalle ja kassoille tietysti työllistävä vaikutus, mutta sehän kaunistaa tilastoja! On käsittämätöntä, että huipputietokoneiden aikana meillä on tällainen ongelma. ”Kottia" on maksettu kauan ennen laskutikun keksimistä.

Riitta Heikka, Taipalsaari

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet