Lukijalta: Villejä visioita Valtakadulle

Olen usein palaillut mielessäni lapsuuteni Lappeenrantaan. Kuinka silloin tuli kuljettua muun muassa Valtakadun vartta ja yhtenä huvina oli tehdä näyteikkunaostoksia. Nyt sellainen ei enää kiinnosta, mutta eipä ole enää paljon "ostettavaakaan".

Ostokäyttäytyminen on muuttunut ja yksittäisillä vaate- tai astiakaupoilla ei ole enää elinmahdollisuuksia niinkuin ennen.

No mitäs sitten? Ei kai auta muu kuin muuttaa konseptia. Jospa ei enää ostetakaan tavaraa vaan hyvinvointia!

Tehdään Valtakadusta palveluiden katu ja tehdään se niin, että on riittävästi kilpailua ja valinnan varaa. Synnytetään eri toimijoiden välille positiivista synergiaa.

Miltä kuulostaisi katu, jossa olisi esimerkiksi kampaamoita, kahviloita, hierojia, suutari, pyöräkorjaaja, galleria, bingo, pubeja, joogasali, tanssistudio, ikä-ihmisten olohuone, nuorten kohtaamispaikka eri toimintoineen, kirjasto, neuvontapisteitä kaupunkilaisille ja turisteille, työpajoja, kulttuuritiloja, pikku teatteri ja sali lasten tapahtumille, pop-up tapahtumia, puistotapahtumia, katusoittajia ja tietenkin Marian aukio kaikkine aktiviteetteineen. Luetteloa voisi jatkaa vaikka kuinka.

Isoissa liikehuoneistoissa voisi toimia useampikin eri alan toimija ja kadun varrellahan löytyy myös kerroksia.

Paljonhan näitä palveluja jo löytyykin, mutta volyymia pitäisi lisätä ja tehdä selkeitä suunnitelmia siitä, mitä oikeasti halutaan ja mille on tarvetta.

Ja jos vedetään tähän vielä tuleva maakuntauudistuskin, niin palveluiden järjestäminen ja asiakasosallisuuden toteuttaminen tuovat ihan omat haasteensa.

Itse ollessani lastentarhanopettaja pidin kovasti kysymyksestä "Miks’ ei?", ja pidän siitä vieläkin.

Koskaan ei voi tietää, mikä villi visio lähtee elämään.

Pepi Niemi, varavaltuutettu, (vihr.), Lappeenranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet