Lukijalta: Miten Lappeenranta voisi kunnioittaa Pave Maijasen elämäntyötä?

Pave Maijasen menehtyminen 16.1. ALS-tautiin järkytti syvältä koko Suomea. Lappeenrantalaisille Paven kuolema oli vieläkin koskettavampaa, ”oman kylän pojan” menehtyminen vaikeaan, parantumattomaan sairauteen herättää tunteita lappeenrantalaisissa vielä pitkään.

Pave oli valtakunnallisesti todella arvostettu muusikko, artisti ja tuottaja, jonka ammattitaitoa ei kukaan kyseenalaista, päinvastoin. Kuolemansa jälkeen tutut ja tuntemattomat ympäri Suomea ovat ylistäneet Maijasen musiikillisia ansioita ja hänen musiikillinen perintönsä tulee elämään keskuudessamme ikuisesti.

Pave toi elinaikanansa useasti esille lappeenrantalaiset juurensa lukuisissa haastatteluissaan ja uskon, että moni vähänkään musiikkia seurannut ihminen tietää Paven sukujuurien olevan lähtöisin Lappeenrannasta. Muun muassa lauantaina 22.1. TV2:ssa esitetyssä kaksituntisessa Paven muisto-ohjelmassa Lappeenranta Paven kotikaupunkina tuli useampaankin kertaan mainittua. Myöskin Paven levyttämissä kappaleissa 10 Years Boogie ja Huokausten silta leijuu vahvasti kotikaupunkimme henki.

Mitä sitten Lappeenranta voisi olla velkaa Pavelle? Miten Lappeenranta voisi kunnioittaa hänen elämäntyötään? Voitaisiinko Lappeenrannassa saada aikaiseksi Paven kunniaksi muistolaatta tai muistomerkki esimerkiksi Rakuunamäelle tai kulttuuritila Nuijamieheen? Puhumattakaan siitä, että joku kaupunkimme puisto, aukio tai muu vastaava julkinen paikka nimettäisiin hänen elämäntyönsä kunniaksi.

Pekka Juhani ”Pave” Maijanen (1950–2021) on mielestäni tuollaisen ansioillaan ansainnut.

Jukka Rajala

Lappeenranta

Uusimmat uutiset