Lukijalta: Pyöräilijät eivät soita kelloa - Pelätä saa enemmän kuin autoja

Kirjoitan tätä vasemmalla kädellä, sillä minulla on oikea käsi kipsattu.

Kaaduin pyörällä. Nyt pelkään jalkamiehenä enemmän pyöräilijöitä kuin autoja. Pyöräilijä tulee takaa, usein lujaa, katse naulittuna puhelimeen tai puhelin korvalla ja äänettömästi ohi. Edestäpäin tulevat pyöräilijät huomaa, jos ei näpräile kännykän kanssa.

Tapaturmani jälkeen olen odottanut turhaan äänimerkkiä takaa tulevalta pyöräilijältä. Pelkään yhteentörmäystä ja käsivammani pahenemista tai muuta vammaa. Minulta kukaan kellon soittaja ei näe keskisormea, vaan saa kiitoksen. Ainakaan Kauppakadulla ei ole kävelijän ja pyöräilijän alueen erottavia viivoja.

Kävelin juuri Kauppakatua alas alas vasenta reunaa pitkin välttääkseni takaapäin tulevia pyöräilijöitä. Minua vastaantuleva pyöräilijä tervehti:"Aiotko kävellä päin, saatana?" Tilaa ohittamiseen oli.

Luin Liikenneturvan ohjeita ja sen mukaan Kappakadun kaltaisen yhdistetyn pyörä- ja kävelytietä pitkin jalankulkija voi kulkea oikeaa tai vasenta reunaa.

Marketta Vanhanen, käsivammainen, Lappeenranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet