Lukijalta: Lentoasemasäätiön tulee perua asiattomat toimenpiteensä ja palata normaaliin käytäntöön neuvottelemaan vuokralaisten kanssa

Suomen Ilmailuliiton kirjelmään viitaten esitämme huolestumisemme siitä, että Saimaan lentoasema säätiö ilman käyttäjille annettua ennakkoilmoitusta tai mahdollista toivottavaa neuvottelua pitämättä sulkee Lappeenrannan lentokentän totaalisesti tulevana talvena neljän kuukauden ajaksi saattaen vuokralaisensa hankalaan tilanteeseen.

Kaakon Pilotit ry Saimaan lentoasema säätiön vuokralaisena edellyttää, että vuokranantaja pitää rakentavaa yhteyttä vuokralaisiinsa ja neuvottelee heidän kanssaan aikomistaan toimenpiteistä lentokentän suhteen. Kyse ei voi olla tietämättömyydestä esimerkiksi osoitteiden suhteen, koska kaupunki on osannut lähettää esimerkiksi naapureiden kuulemiskirjeen ihan oikeaan osoitteeseen.

Saimaan lentoasema säätiö on näköjään omaksunut vääränlaisen tiedottamiskulttuurin vuokralaisiaan kohtaan. Kaakon Pilotit ry esittää, että lentämiseen liittyvissä asioissa säätiö voisi enemmän neuvotella lentämisen tavallisten ammattilaisten kanssa, eikä vain pelkästään liikenne yhtiöiden kohdalla. Kaakon Piloteilta löytyy huomattava määrä tietämystä lentämisestä tässä maassa jo 60 vuoden ajalta, jonka voimme antaa säätiön käyttöön. Tämä silläkin mielellä, että joukostanne tuota tietämystä puuttuu.

Emme ryhdy toistamaan noita samoja asioita, jotka löytyvät viiteen kirjelmästä, vaan olemme huolestuneita tulevasta toiminnasta kanssanne. Ymmärrämme hyvin ne taloudelliset vaikeudet, joita lentokentän omistajalla on, mutta olemme sitä mieltä, että näillä toimenpiteillä asiaa ei ainakaan paranneta.

Jäämme odottamaan, että perutte tekemänne asiattomat toimenpiteenne ja palaatte asioissa normaaliin käytäntöön ja neuvottelette vuokralaistenne kanssa rakentavassa hengessä. Ilmailulaissahan löytyy selkeät toimenpiteet siitä, miten asiat tulisi hoitaa. Tässä tapauksessa on nimenomaan kyse ilmailusta eikä tavallisesta vuokraustoiminnasta, jonka tunnette parhaiten.

Rakentavaa jatkoa odotellen

Kaakon Pilotit ry

Seppo Salpakari

Puheenjohtaja, lentokapteeni

Markku Montonen

Varapuheenjohtaja

Pekka Veikkolainen

Hallituksen jäsen, lentokapteeni

Luetuimmat