Lukijalta: Investoinnit tärkeysjärjestykseen

Kaupungin taloudellinen tilanne ei mahdollista kaikkien sen investointitarpeiden täyttämistä heti. Keskustelu vain jäähallista osoittaa häikäilemätöntä junttausta keskustajäähallin puolesta, mutta ei tarvittavien investointien kustannusavioiden kokonaisvaltaista ajattelua. Ajattelua siitä mihin on varaa ja milloin. Kaupungin tulisi ensin tehdä kokonaissunnitelma ja määrittää investoinnit tärkeysjärjestykseen. Sellaista keskustelua ei ole näkynyt.

Lakisääteisiä investointeja ovat Eksoten palkkapommin maksaminen ja jätevedenpuhdistamo. Näistä kaupunki ei voi venkoilla ja jättää niitä tekemättä.

Mielestäni nuo pakolliset investoinnit on tehtävä ensin ja vasta sen jälkeen urheilurakentaminen harkitussa ja varojen sallimissa rajoissa ja aikataulussa. Näiden urheiluinvestointien ratkaisu tulisi jättää kuntavaalien jälkeen ratkaistavaksi.

Urheiluinvestointeja ovat 1) sääsuoja jääurheilua varten, 2) sisäliikuntahalli ja 3) jäähalli. Sekä se mikä niistä tehdään monitoimihalliksi, vai tehdäänkö niistä mistään. Jäähallin käyttäjät ja kaupunkilaiset haluavat sen yli 60 %:sti Kisapuistoon. Mielestäni kaupunkilaisten mielipidettä tulee kunnioittaa ja rakentaa jäähalli mihin kaupunkilaiset ja sen käyttäjät sen haluavat – Kisapuistoon.

Hannes Ruokokoski

Lappeenranta

Luetuimmat