Lukijalta: Omituista, eikö totta?

Kaupunkimme valtuutetut ovat tietoisia Eksoten maksamasta kahden miljoonan euron suuruisesta vuotuisesta vuokratuotosta. Samoin he ovat tietoisia kaupungin tuloksesta (ES 20.2.2018). Tulos oli kuulemma pakkasen puolella.

Nyt nämä samat valtuutetut istuessaan Eksoten hallituksessa ovatkin tuhoamassa Armilaa. Pari esimerkkiä: Marja-Liisa Vesterinen (ES 1.10.2015): ”Mitä tulee Armilan kiinteistön tulevaan käyttöön, vakavissani olen ehdottanut, että tontille rakentuisi eri-ikäisiä ihmisiä varten viihtyisä ja monipuolinen, uusiutuvaa energiaa suosiva, malliksi kelpaava asuinalue, jossa myös ikäihmisiä varten olisi asumis-ja muita palveluja keskellä elämän ihanaa sykettä.”

Kaupunkineuvoksemme Heikki Järvenpää lausui julkisessa tilaisuudessa Ison-Kristiinan kahviossa 24.9.2018: ”K-sairaalan valmistuttua ei Armilaa tarvita.”

Eduskuntamme on säätänyt kriisivalmiuslain. Sen perusteella Lappeenrannan kaupungilla ja Eksotella on kriisivalmiussuunnitelma. Kriisiytynyt tilanne ei välttämättä ole sota. Se voi olla muun muassa laaja- ja pitkäkestoinen sähkönjakelun häiriö, käyttöveden saastuminen, laaja kemikaalionnettomuus, luonnon ääri-ilmiö, ympäristöuhka, tietojärjestelmien vakavat häiriö, kyberuhka, laaja epidemia-aalto, laiton maahantulo ja rajaturvallisuuden vakava häiriö.

Arvoisat valtuutetut, mitä teidän tulisi tehdä heti: Perukaa välittömästi tuo harkitsematon päätöksenne osayleiskaavan muutoksesta. Armilan sairaala on meidän kaupunkilaisten veroilla maksettu ja siihen on investoitu viime vuosina miljoonia. Sen tuhoaminen olisi terveydenhoidon vaarantamista ja äärimmäisen epäisänmaallista.

Mitä on palliatiivinen hoito? Se on parantumattomasti sairaitten ja kuolevien ihmisten aktiivista hoitoa, koska sairaus ei ole enää parannettavissa.

Voisitteko hyväksyä? Te suunnittelette keskussairaalan torniosan peruskorjaamista, joka maksaisi miljoonia!

Olisiko mahdollista, että keskittäisitte kaikki Etelä-Karjalan eri kuntien palleatiivisten potilaitten hoidon EK:n torniosaan? Säästäisitte kymmeniä miljoonia.

Minulla on kokemuksia niistä tiloista vuoden takaa, jolloin 1 800 miljoona vuotta vanha kallioperä iski rintakehääni. Meitä oli neljä miestä samassa huoneessa ja akkuna voitiin avata, jos tarvitsi tuulettaa.

Tauno Tukiainen,

Lappeenranta