Lukijoilta: Matkaparkki Pallonlahden ja Satamatien veneilytalon kentälle

Huhtiniemen camping kehittyy uuden toimijan keinoilla, hienoa. Matkailijat liikkuvat nykyisin paljon matkailuautoilla ja –vaunuilla sekä hotellien, matkamökkien ja telttailun majoituksin. Viipyminen on usein 1 –3 yötä ja matka jatkuu. Leirintäalueella viihdytään useita öitä.

Matkailuautot ovat hyvin omavaraisia sähkön, veden, lämmityksen sekä wc-tilojen suhteen ja niille on osoitettu niin sanottuja matkaparkkeja yön yli yöpymiseen ja päivävierailuun tapahtumiin osallistumiseksi. Meillä on Pallonlahden rantaan varattu sorakenttä tähän tarkoitukseen.

Automatkailija tuo yöpyessään pari sataa euroa ja saa hyviä tai huonoja kokemuksia kaupungistamme. Paljon liikkuvana karavaanarina pidän merkittävänä hyvien kokemusten muistiin tarttumista, koska näin levitämme myönteistä mieltä vierailustamme. Taloushyöty tulee siinä ohessa. Viihtyisä matkaparkki löytyy Parikkalasta rantapuistossa!

Esitän kaupungin matkailutoimijoille Pallonlahden ja Satamatien veneilytalon kenttää osoitettavaksi ”Matkaparkki 24 h” -merkillä sekä poistettavaksi kieltomerkit. Ihmettelen myös Kuutostiellä valmiiden Saimaan kanavan liittymien sulkemista. Avataan ne vierailijoille. Lisäksi opastus ”Huhtiniemen camping” tulee asentaa kaikille tuloväylille.

Seppo Ylitalo, SFC 35182