Lukijalta: Eksoten johdon suhtautuminen ihmetyttää

Etelä-Saimaan pääkirjoitus 12. tammikuuta 2020 oli todella hyvä.

Päätoimittaja Eeva Sederholm otti pääkirjoituksessaan kantaa Eksoten kotihoidon ongelmiin napakalla tavalla. Kun hän kirjoittaa, että Tuula Karhula vähätteli ensikommentissaan, hän osui mielestäni yhteen keskeiseen Eksoten toimintaa haittaavaan kysymykseen. Ihmetellessään kotihoidon päällikön Tuula Karhulan sanomista, ettei hän kokenut oikeusasiamiehen lausuntoa erityisen moittivaksi ja totesi, että uusia epäkohtia ei tullut esiin, Eeva Sederholm kirjoittikin aivan oikeutetusti :"Se vasta huolestuttavaa olisikin, jos niitä olisi tullut vielä lisää."

Liene oikeutettua kysyä, kuinka kauan Eksote voi pitää johtajana henkilöä, joka pakenee vastuutaan ja vähättelee valvovan viranomaisen päätöksiä? Yksi syy niin lääkäreiden kuin sairaanhoitajienkin haluttomuuteen tulla töihin Eksoteen, johtuu Eksoten johtajien väärästä suhtautumisesta varsinaista toimintaa tekeviin ihmisiin.

Minua ihmetytti niin Tuulan Karhulan kuin Taina Jaakonkin kommentit siitä, että he eivät ole riittävästi perehtyneet Sakslinin lausuntoon. Kuitenkin molemmat vähättelevät lausunnossa esitettyjä näkemyksiä. Ei näin vakavasta asiasta pitäisi vastuussa olevien johtajien ryhtyä ikään kuin epäilemään viranomaisen esittämiä näkökohtia, vaikka helpoin tiehän on kiistää kaikki esitetyt syytökset ja yrittää sitten livahtaa kuin kissa veräjästä.

Matti Räsänen,

Lappeenranta

Luetuimmat

Uusimmat uutiset