Lukijalta: Paras tuottavuus saadaan liikennevalvonnasta

Lappeenrannan kaupungin työntekijöistä paras tuottavuus on mitä todennäköisemmin "parkkipirkoillla". Jokainen tuulilasiin jätetty lappu tuottaa 50 euroa. Jos parkkipirkko on vähänkin liikkeellä, niin hän jättää joka tunti keskimäärin 2–4 pysäköintivirhettä maksettavaksi. Kovin harva Lappeenrannan kaupungin työntekijä pääseen 100–150 euron tuntiveloitukseen. Samalla kun kaupungin kassaan kilahtaa runsaasti euroja, niin nämä inhotut parkkipirkot edistävät puolityhjien parkkihallien käyttöä ja liikenteen turvallisuutta. Pahassa on siis jotain hyvääkin.

Entäpä jos kaupunki saisi oikeudet asettaa kameroita kaupunkialueelle? Tuosta syntyisi sellainen tuottolähde, ettei tarvitsisi enää monttuisilla teillä ajella, jos rahat sijoitettaisiin tieverkkomme parantamiseen. Ihmettelen edelleenkin ettei kaupungeille ole annettu sakotusoikeutta tieliikennerikomuksista kaupunkialueilla.

Entäpä jos Lappeenrannan poliisilaitoksen pari poliisia pysäköisi itsensä vaikkapa Helsingintien ja Suonionkadun tai Ratakadun ja Kauppakadun risteykseen risteykseen, niin millaista satoa siitä tulisi? Rohkenen valistaa, että esimerkkinä vähintään kolme autossa kymmenestä puhutaan kännykkään ajaessa. Ei siis olisi huono tuottavuus poliisillakaan. Tuon seurauksena valtion kassaan kilahtaisi vähintään 200–300 euroa tunnissa, liikenteen turvallisuus paranisi ja handsfree -laitemyynti kasvaisi .

Riittävän tehokas liikenteeen valvonta olisi meidän kaikkien etu, vaikka se niin pahalta ajatukselta tuntuukin.

Juhani Sirkiä, Lappeenranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet