Lukijalta: Eksoten päätöksenteko on poukkoilevaa

Lehdestä sai taas surukseen lukea (ES 28.5.), että Eksoten toiminnasta löytyy paljon selvitettävää. Näyttää siltä, että Eksoten päättäjien "härkäpäisyys" kostautuu. On paistateltu valtakunnallisesti "maan edullisimpana", mutta näyttää siltä, että inhimillisyys on unohtunut ja vain raha ratkaisee, ei palvelujen tarve. Virheitä ei myönnetä.

Päätöksenteko on poukkoilevaa. Milloin pitää rakentaa hyvinvointiasema keskustaan, milloin A-torniin, milloin K-sairaalan yhteyteen. Päivystykset lopetettiin Armilasta ja Sammonlahdesta. Nyt tulikin ilmi, että tehtiin virheratkaisu ja palataan entiseen. Mitähän tämäkin poukkoilu maksaa?

Kotihoidon palveluitakaan ei ole saatu kuntoon viranomaisvaatimuksista huolimatta. Minuun on moni henkilö ottanut yhteyttä ja ilmaissut huolensa potilaiden turvallisuudesta ja henkilökunnan jaksamisesta. Eivät ainoastaan lääkärit, vaan myös hoito- ja muu henkilökunta voivat huonosti. Mitkään adressit Eksoten johdolle eivät näytä tuottavan tulosta. Henkilökuntaa ei kuunnella aidosti.

Sanotaan, että Eksoten maine on mennyt. Tänne ei haluta töihin. Nyt olisi aika sille kansalaisaktiivisuudelle, muu ei taida tepsiä. Joukolla vaatimaan parempia palveluita.

Vuokko Kupiainen, Lappeenranta

Luetuimmat