Lukijalta: Nuoriso ottaa yrittäjyyden omiin käsiin

Toimittaja Anne Kokkonen kolumnissaan (ES 27.12.) tekee yhteenvetoa vuoden 2017 osalta. Hän näkee eduskunnassa tehdyissä valinnoissa juhlimisen aihetta. Saman päivän aamuradiossa haastateltu valtiotieteen tohtori Jukka Tarkka kertoi tapahtumien kokokuvan hahmottajan ilosta.

Tarkan oppien mukaan edeten juhlinnan ja uuden liputuspäivän aihe löytyy yrittäjyydestä. Yrittäjyys ei alistunut Suomen talouden lamailmiöille, vaan tiedoilla ja taidoilla palautti suomalaiset tyylikkäästi kansainvälisille markkinoille osaajina. Tämän huomattuaan eduskunnan enemmistö Kaakon viestinnän sisältöjohtajan (ES 17.12.) tavoin uskoi, että lisääntyneet ja lisääntyvät verotulot riittävät kotimaisten ”roiskeiden” hoitoon, kun kaikkea yrittämistä kannustetaan ja poistetaan rajoituksia tasapuolisesti Jukka Tarkan arvostamat asiantuntijat ohittaen.

Perinteitä noudattavat vanhemmat sukupolvet todennäköisesti antavat lisää siirtymäaikaa sille osalle yrittäjyyttä, jonka tulevaisuudelle nuorisomme kulutustottumukset eivät lupaa hyvää. Jukka Tarkan oppien mukaan pääosalle nuorisoamme ei näytä riittävän vanhempien sukupolvien kulutus- ja käyttäytymistottumukset. He haluavat katsoa elämän koko kuvaa ja siitä käsin katsoa sen osatekijöitä. He ovat tältä osin ottamassa yrittäjyyden omiin käsiinsä ja hienosäätävät näin eduskunnan enemmistön tarkoittamaa tukea yrittäjyydelle.

Jaakko Nikula, Lappeenranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat