Näkökulma: Metsäteollisuuden innovaatiot syntyvät kumppanuuksista

Metsäteollisuus panostaa uusien tuotteiden kehittämiseen merkittävästi. Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson alueella on metsäteollisuusyritysten tutkimuslaitoksia sekä useita erilaisia ja eri kokoisia yrityksiä, jotka tekevät yhteistyötä metsäteollisuuden kanssa uusien tuotteiden ja toiminnan kehittämiseksi. Alueella toimivat oppilaitokset, Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK, ovat merkittävässä roolissa alan tutkimus- ja kehitystyössä. Innovaatioiden aikaansaamiseksi tarvitsee kaikkien osapuolten tehdä töitä yhteisen tavoitteen eteen.

Uuden tuotteen kehittäminen teolliseen mittakaavaan ja merkittäväksi liiketoiminnaksi vie aikaa. Esimerkiksi maitopurkin kehittyminen miljardiluokan liiketoiminnaksi vei noin 15 vuotta. Metsäteollisuusyrityksille tärkeitä uuden liiketoiminnan kehittämiskohteita ovat tällä hetkellä muun muassa puurakentaminen, pakkaukset, tekstiilit, kemian tuotteet, komposiittimateriaalit ja liikenteen polttoaineet sekä digitaalisten ratkaisujen kehittäminen. Innovointi on metsäteollisuuden elinvoiman edellytys.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet