Lukijalta: Myllymäen hoivakodin vastustajien argumentit ovat keveitä

32-paikkainen hoivakoti ei näy sattuvan Myllymäkeläisten päivittäiseen elämisen. Lehto-tilat on hakenut poikkeuslupaa rakentaa hoivakoti alueelle, jonka läheisyydessä toimii Myllymäen koulu ja päiväkoti. (ES 4.8.) kirjoituksessa 38 myllymäkeläistä vastustavat hanketta.

He kiertelevät ja kaartelevat vastustamisen todellisia syitä, jotka ovat hoitokodin tuomat vammaiset alueelleen ja heidän näkemistään. Toisaalta he pelkäävät asuntojensa arvon nousun pysähtyvän ja jopa laskevan hoivakodin tulemisen myötä.

Vastustamisen syinä he esittävät liikenteen lisääntymisen alueellaan, varmasti jokainen valmistuva talo on tuonut liikenteen lisääntymistä, kun autoilla kuljetaan. Tuskinpa vammaiset niin paljon huristelevat autoilla kuin talonomistajat.

Alueen luonne tuskin muuttuu asuinalueena. Eivät vammaiset riitele, kiistele avioeroistaan pidä kosteita juhlia, ole mustasukkaisia niinkään paljon, jos tätä pelätään. Huoli liikenteen lisääntymisestä näyttää olevan pinnalla, että se rasittaa myös pysäköintiä alueella. Nämä vastustavat argumentit ovat aika keveitä.

Tiellä liikkuvat lapset ovat kyllä talonomistajien armoilla ja artikkelin mukaan alueella kulkevien raskaiden erikoiskuljetusten ajoreitillä. Eivät hoitokodin asukkaat hurjastele lasten vaarana, ei heillä ole edes autoja! Kirjoittajan sukulaispiiriin ei kuulu vammaiset, mutta jonkunhan on heidän oikeuksiaankin ajettava!

Pertti Mela, Lappeenranta

Oikaisu: Yllä olevassa kirjoituksessa annettiin ymmärtää, että Lehto-tilat kuuluisi Mehiläinen-konserniin. Lehto on itsenäinen rakennusyhtiö. Juttua on korjattu 21.8. kello 12.30.