Lukijalta: Sakkorysä Rauhan alueella

Vierailimme perheen kanssa Rauhan kylpylässä ja mukavaa oli. Lähtöpäivän aamuna hyvä olo kaikkosi, kun huomasin tulleeni sakotetuksi virheellisen pysäköinnin vuoksi.

Alueella on noin 150 metrin tieosuus, Rauhanrinne, josta Lappeenrannan kaupungin pysäköinninvalvonta pääsee sakottamaan turisteja varsin epäoikeudenmukaisesti. Kun saavuimme alueelle oli kyseinen tie täynnä pysäköityjä autoja ja tottakai luulin, että paikkaan saa pysäköidä, mutta olin väärässä. Hyvin rakennettu ansa kaikille turisteille.

Mekin jätimme matkailutuloja kaupunkiin yli 600 euroa kahdelta päivältä ja viidenkympin sakko kaupan päälle.

Olisi hyvä tietää moniko turisti vuoden aikana joutuu samaan ansaan ja lähtee kiukustuneena alueelta palaamatta enää koskaan. Keskustelin matkailuneuvojan kanssa asiasta ja heidän puoleensa tulee useita yhteydenottoja ulkomaisilta turisteilta, ovat jopa yrittäneet maksaa sakkoja matkailutoimistossa. Hyvät Lappeenrannan päättäjät, miksi näin?

Alue näyttää piha-alueelta ja pysäköidyt autot eivät häiritse ketään. Miksi pahoittaa turistien mieli? Seurasin kun kaksi pysäköinninvalvojaa oli aamusakotuksella pihassa. Rauhaan ajetaan autolla pareittain ja toinen istuu autossa ja toinen sakottaa, sitten ajetaan takaisin Lappeenrantaan.

Tämä keikka maksaa kaupungille yli 100 euroa, ja jos se toistetaan päivässä toiseen kertaan, ovat kulut vuositasolla arviolta reilusti yli 50 000 euroa.

Jyri Ylätalo, Kuusankoski