Lukijalta: Avun tarve jatkuu joulun jälkeenkin

Joulun aikaan kaikki paikat täyttyvät mahdollisuuksista parantaa vähävaraisten elämää. Rahaa voi lahjoittaa tai valmiita lahjoja esimerkiksi sosiaalitoimelle, uusia lahjoja lapsille joulupuukeräyksessä sekä seurakuntien ja Pelastusarmeijan joulupata-keräykset, näin muutamia mainitakseni.

Vuosikymmen sitten tipahdin tyhjän päälle sairastuttuani vakavasti ja jäätyäni pitkälle  sairaslomalle. Menetin luottotietoni ja jouduin laittamaan asuntoni myyntiin. Minulla oli kolme lasta ja olin vastikään eronnut.

Minulla oli myös naapuri, joka oli jo pitkään ollut työttömänä ja hän esitteli minulle kaikki upeat joululahjoitusmahdollisuudet meille marginaalissa eläville ihmisille. Hän kävelytti minut Pelastusarmeijan jumalanpalvelukseen, jonka päätteeksi sain ilmaisen jouluaterian sekä 100 euron lahjakortin ruokakauppaan. Sain myös neljä kaunista, ihan uutta kirjaa kotiin viemiseksi lapsille ja itselleni lahjaksi. Kierroksen jälkeen jatkoimme kaupungin sosiaalitoimeen, josta saimme molemmat 50 euron lahjakortit joulun ruokahankintoja varten. Sieltä saimme myös villasukat, jotka joku ihana auttamishaluinen oli kutonut.

Kierros jatkui seurakunnan tiloihin. Hiukan itketti kaikki tämä hyvyys, jota ympärillä on. Tämä tulkittiin siten, että sain 50 euron lahjakortteja kaksi kappaletta yhden sijaan. Saimme lisäksi neljä rasiaa suklaaherkkuja.
Kävimme vielä ruokakasseja jakavaa porukkaa moikkaamassa ja sain neljä muovikassillista ruokaa syötäväksi joulun pyhinä.

Sinä jouluna meillä ei ruoka kesken loppunut! Ruokakassien sisällöt söimme hyvillä mielin joulun pyhinä, ja lahjakorttien ruokia söimme pitkälle tammikuulle asti. Oli hyvä ja rikas olo. Ihmisten auttamishalu oli uskomaton, ja se lämmitti mieltä pitkälle tammikuulle asti myös.

Se, minkä nyt haluaisin kuitenkin nostaa keskusteluun on jatkuvan tuen tarve. Kun joulu päättyi ja lahjakortit oli käytetty loppuun, tipahdin taas tyhjän päälle. Tyhjää riitti tammikuun lopusta seuraavaan jouluun saakka.
Kiitos upeasta tuesta joulun aikaan. Pitää muistaa  kuitenkin, että köyhän tulee elää myös uudenvuoden ja joulun välillä, ei pelkästään joulun ja uuden vuoden välillä.

Avusta kiitollinen
Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat