Lukijalta: Jäähalli ei ahdista sankarihautausmaata

Aimo Vuorista pännii se, että mahdollinen uusi jäähalli rakennetaan sankarihautausmaan nurkille (ES. 16.5.). Itse asiassa odottelin jo tällaista artikkelia.

Kaupunkikuvan täystuhon virttä on ennen tätä ulostuloa veisannut muassa Jarmo Nieminen. Minun virteni on toinen, ”Herraa hyvää kiittäkää”.

Ei massiivisen rakennuksen tarkoitus ole mitätöidä sankarivainajien uhrauksia, kaikkea muuta. Sekä hautausmaa että jäähalli sopivat oikein hyvin samoille kulmille. Ne eivät tosiaan ahdista, ellei hautausmaan tontille rakennella.

Kaupunkia rakennetaan, sankarihautausmaa pysyy siinä missä se on. Hautausmailla on muistettava kuitenkin käyttäytymissäännöt, mutta arkipäiväistynyt suhde hautausmaihin ei vie pois niiden arvoa.

Hautausmaa on puistomainen, siellä voi oleskella, mutta toisaalta jo sauvakävely puhumattakaan koirien ulkoiluttamisesta on kyseenalaista, jos ei muisteta, missä ollaan ja mitä tehdään.

Sankarihautausmaamme on tällä hetkellä ylettömän tallaamisen kohteena, pyhän kunnioittaminen on höltynyt, mutta ei siihen ei yksi mahdollinen jäähalli vaikuta.

Markus Malmi, Lappeenranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet