Lukijalta: Nyt olisi oikea aika toteuttaa jääpallohalli

Lappeenrannassa selvitellään ison jääkiekkohallin rakentamista keskustaan. En ole jätti-investoinnin kannattaja, mutta odotetaan mitä sieltä tulee.

Odotellessa voisi tehdä pienempiä päätöksiä, jotka olisivat järkeviä kaikille urheilua ja liikuntaa harrastaville. Toinen on sisäliikuntahalli Amiksen monttuun ja toinen tekojään kattaminen.

Keskustelin äskettäin Ruotsin jääpalloliiton teknisen asiantuntijan kanssa. Ruotsissa on 15 jääpallohallia ja neljä rakenteilla. Halvimmat ovat maksaneet noin 2,5 miljoonaa euroa. Tällaisen rakentaminen Kisapuistoon olisi täysin mahdollista.

Olen keskustellut myös opetusministeriön virkamiesten kanssa valtionavusta. He pitävät mahdollisena noin 0,5 miljoonan tukea jo senkin takia, että tämä olisi Suomen ensimmäinen.

Eräät yritykset ja yksityishenkilöt ovat ilmaisseet halunsa tukea hanketta. Nyt olisi oikea hetki lyödä hynttyyt yhteen ja vihdoinkin toteuttaa tämä hanke. Kaupungin osuudeksi jäävä 1 –1,5 miljoonaa on saatavaan hyötyyn nähden pieni satsaus.

Tekojään vuotuiset käyttökustannukset, runsaat 250 000 euroa, eivät nouse vaikka jään käyttöaika tuplaantuu. Lisäksi energiayhtiö on esittänyt alustavan kiinnostuksensa aurinkopaneelien asentamiseen katolle, mikä luonnollisesti laskisi käyttökustannuksia.

Halli olisi tervetullut koulujen liikunnan kannalta, lisäisi lasten ja nuorten luistelumahdollisuuksia, tehostaisi jääpallojoukkueiden junioritoimintaa ja kirkastaisi kaupungin imagoa maan johtavana jääpallokeskuksena. Myös sekä kotimaiset että naapurimaiden joukkueet tulisivat tänne majoittumaan ja harjoittelemaan.

Ja mikä parasta, Veiterän pelaajat säästyisivät myrskyisältä vastatuulelta ja peilikirkkaan jään heijastamalta auringolta.

Heikki Järvenpää (kok.), Lappeenranta

Luetuimmat

Uusimmat uutiset