Lukijalta: Jos Suomen edustaminen ei kiinnosta, niin valtion tuki pois jääkiekolta

Ollaan niin Leijonia niin leijonia, kunnes ensimmäinen tili NHL:stä nappaa tilille. Ruotsilla on yksi ei-NHL-pelaaja MM-turnauksessa, Suomella taas toisin päin. Joukkueessa on vain kaksi vähän siellä pelejä pelannutta.

NHL-pojat ovat saaneet ison tuen, kun veronmaksajien rahoilla tehdyissä halleissa ovat saaneet harjoitella tulevaan ammattiin. Heitä myös vie eteenpäin iso porukka valmentajia ja taustatukijoita. Mutta he unohtavat asian itsekkäästi saman tien, kun tulevat "itsenäisiksi" ja pääsevät ammattilaisiksi ”änäriin”. Loma tyttöystävien ja muiden kavereiden kanssa on jotain mukavampaa ja suurempaa kuin Leijonien edustaminen.

Kaikki valtion ja veronmaksajien tuki täytyy lopettaa jääkiekon osalta ja ohjata varat muihin lajeihin ja muihin tärkeämpiin asioihin. Jääkiekon ja Leijonien osalta voidaan lopettaa puhuminen ja vertaaminen johonkin suomalaiseen sisuun ja jopa asenteeseen. Nykyisessä tilanteessa on ainoastaan se hyvä puoli, että uudet kyvyt saavat mahdollisuuden esittää potentiaaliaan ja osaamistaan.

Timo Pulkkinen, Ruokolahti