Lukijalta: Yhteinen tahtotila rakennettava Lappeenrannan halliratkaisussa

Tiina Timperi (ES 23.10) otti mainiossa kirjoituksessaan kantaa keskustelun voimakkaasta jakaantumisesta monitoimiareenan kohdalla. Toinen mielipide on oikea ja toinen väärä riippumatta siitä, mitä vaihtoehtoa kannattaa.

Kannatin aluksi monitoimiareenaa keskustaan, kun tavoitteena oli kerätä kymmeniä miljoonia yksityistä rahaa laajan liikekokonaisuuden saamiseksi. Kun tällaista investoijaa ei löytynyt, supistui hanke käytännössä nykyaikaisen jäähallin ja sisäliikuntahallin rakentamiseksi. Tämä kokonaisuus on edelleen Lappeenrannan näkökulmasta historiallisen merkittävä panostus kaupungin liikuntaolosuhteisiin.

Myös paljon puhuttu elinvoima voidaan nähdä monesta näkökulmasta. Jos liikuntaseurojen juniorityön pitkäjänteinen kehittäminen, liikuntaolosuhteet, investointien tehokkuus, riskien hallinta ja kaupungin talous on jonkun mielestä peräpeiliin katsomista tulevaisuuden sijaan, olkoon sitten niin.

Toimitilatyöryhmä toteutti valtuuston 2018 yksimielisesti antamaa tehtävää, johon kuuluivat vanhan jäähallin korjausmahdollisuuden, uuden Kisapuiston jäähallin ja keskusta-areenan vaihtoehtojen selvittäminen. Tämä työ tehtiin ja raportti laitettiin lausunnoille.

Suurin yllätys viimeisen kahden viikon aikana on ollut, että Liiga-Saipa tyrmäsi uuden Kisapuiston hallin alustavat suunnitelmat mahdottomana vaihtoehtona. Jopa liigalisenssistä luopumista väläyteltiin.

Miksi tätä ei ole kerrottu kahden vuoden valmistelun aikana, kun jatkuvaa neuvotteluyhteyttä Liiga-SaiPan kanssa pidettiin? Onko kaupunki tehnyt turhaa työtä uuden Kisapuiston hallin valmistelussa? Perustuiko oletus keskustavaihtoehdon toteutumiseen vääriin oletuksiin?

Hankevalmistelua vetänyt Ilkka Oksman on antanut jatkuvasti tarkkaa tietoa valmistelun etenemisestä ja kustannuksista toimitilatyöryhmälle. Lyhyellä laskukoneharjoituksella Kisapuiston uuden hallin kustannusraamit eri aitio- ja ravintolavaihtoehdoilla olisi ollut laskettavissa riittävällä tarkkuustasolla kauan sitten. Luulin luonnollisesti, että Liiga-SaiPa on näin tehnyt jo aiemmin.

Riippumatta mielipiteistä on kaikilla edelleen yhteinen tahtotila tukea Liiga-SaiPan tulevaisuutta. Tästä kertoo se, että jäähalliin on alustavasti suunniteltu laitettavan rahaa lähes30 miljoonaa euroa. Pelkän harjoitteluhallin junioreille saisi noin viidellä miljoonalla.

Valtuutettujen on nyt annettava tehdä työnsä eli tehdä päätös investoinnista ja sijaintipaikasta. Sen jälkeen on käytävä rauhassa neuvottelupöytään parhaan yhteisen ratkaisun saamiseksi

Jyri Hänninen

kaupunginvaltuutettu (kok.)

kaupunginhallituksen 1. varapj.

toimitilatyöryhmän jäsen

Luetuimmat

Kommentoidut