Lukijalta: Radikalisoituneita vankeja suojellaan viranomaisten tietojenvaihtokiellolla

Suojelupoliisi ei saa enää tietoja niin sanotuista radikalisoituneista vangeista.

Vankilaviranomaisia on kielletty antamasta oma-aloitteisesti tietoja vankiloista. Ei radikalisoitumisesta eikä muustakaan vankien riskikäyttäytymisestä. Kyse on muuttuneesta laintulkinnasta (HS 29.4).

Mikä taho on tämän uuden tulkinnan tehnyt? Jatkossa suojelupoliisi saa tietoja vain, jos osaavat pyytää tätä kohdennetusti. Osastopäällikkö Arto Kujala oikeusministeriöstä toteaa, että poliisin on vaikea kohdentaa pyyntöä, jos sillä ei ole tietoa esimerkiksi henkilön toiminnasta vankilassa. Kujala pitää täysin kestämättömänä, jos viranomaiset eivät pysty vaihtamaan tietoja keskenään.

Esimerkiksi Radio Dein ohjelmassa haastateltiin vankilatyöntekijää, joka totesi, että jos jossain attentaateissa tapetaan ihmisiä, niin vankiloissa kuuluu voimasta ylistyshuutoa. Kuka ja mikä taho heikentää suomalaisten turvallisuuden tunnetta ja turvallista arkea jatkossa? Kaivakaa nimet esiin?

Pertti Mela, Lappeenranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet