Lukijalta: Eksotessa jääviyttä tulee tarkastella aiempaa tarkemmin

Ei tässä tavallinen ihminen tiedä, mihin voi luottaa ja mihin ei. Lähes joka päivä paljastuu uusia asioita, joista aikaisemmin vaiettiin.

Miten on mahdollista, että Eksotessa korkeassa virassa oleva henkilö voi ryhtyä toimimaan lääkärinä yksityisyrityksessä, joka on kilpailuasetelmassa Eksoten kanssa? Kuka enää jaksaa uskoa päällikön toimessa olevaa, joka väittää, ettei mitään esteellisyyttä ole olemassa? En usko, että kovinkaan moni kansalainen uskoo Eksoten toimitusjohtajan näkemykseen, ettei Eksoten johdossa olevan päällikön toimiminen Mehiläisessä lääkärinä ole esteellisyyttä.

Olemme tottuneet, etteivät päättäjät millään tasolla kuuntele meitä, mutta kun hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää sanoo, että yksityisten yritysten rooli myös Eksotessa on kasvanut, niin jääviyttä tulee tarkastella aiempaa tarkemmin, niin olettaisi ainakin Eksoten hallituksen käyttävän sille annettua valtaa.

Viikonvaihteen Etelä-Saimaat paljastivat sen kokonaisuuden, josta vain päättäjämme tiesivät. Kuulimme kyllä huhuja, että Lappeenrannan suuruudenhupsut päättäjät olivat antaneet luvan suunnitella "kansiareenaa", joka kaikkinensa tulisi maksamaan yli sata miljoonaa euroa. Ihmettelimme vain sitä hiljaisuutta, mikä päätöksiä seurasi, mutta emme millään jaksaneet uskoa, että toimivan Armilan sairaalan tontista saaduilla rahoilla kaupungin päättäjät siirtävät osan "kansiareenan" hinnasta Eksoten maksettavaksi.

Olisi uskallettua sanoa, että edellä kerrottu olisi todiste lehmäkaupoista, joita kaikissa kaupungeissa on tehty, mutta suuresta suhmuroinnista lienee kysymys.

Ellei Eksoten hallitus käytä valtaansa, niin se on erotettava ja tilalle valittava uusi hallitus ja mieluusti myös uusi puheenjohtaja.

Matti Räsänen, Lappeenranta