Lukijalta: Pitääkö jokaiseen lappeenrantalaiseen kerrostaloon rakentaa hissi kellariin menemistä varten?

Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n hallitus (viisi jäsentä) on toimitusjohtaja Martti Mäkelän johdolla ryhtynyt toteuttamaan Kiviharjunkatu 2:ssa sijaitsevan viisikerroksisen, 39 vuotta vanhan kerrostalon hävittämistä.

Hän perusteli tuhoamista ES. 12.1.2019 muun muassa seuraavasti: Huonekorkeus on niin matala, ettei sinne voida rakentaa huoneistokohtaista ilmastointia,eikä sprinkler-sammutusjärjestelmää. Asukkaitten pitäisi päästä myös hissillä kellariin.

Näillä perusteilla suurin osa kaupunkimme kerrostaloista pitäisi tuhota. Kyseisessä talossa on täysin toimiva painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä. Akkunankin voi avata jos tarvitsee tuulettaa.

Kuinka on mahdollista, että kaupunkimme yleishyödyllinen yhtiö voi "tuosta noin vaan" toimia näin. Ovatko talon asukkaat sairastuneet vakavasti asuessaan talossa?

Me kaupunkilaiset tiedämme. että kaupunkimme ensimmäinen 5-kerroksinen hissitalo Asunto Oy Saimaanlinna valmistui 1938. Talossa on painovoimainen ilmastointi, eikä kukaan ole esittänyt, että hissillä pitäisi päästä kellariin.Talo täyttää varmasti 18 vuoden kuluttua 100 vuotta.

Tarkastuslautakunnan tehtävänä on kuntalain mukaan katsoa, onko toiminta järjestetty tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla.

Presidentti Mauno Koivisto lausui:Tarttis tehrä jottain.

Tauno Tukiainen

Lappeenranta

Uusimmat uutiset