Lukijalta: Nettiruokakaupassa on turhia rajoituksia

Tilaan kotiinkuljetuksena kaiken ruoan. Ihmetyttää, ettei nettiruokakaupasta saa tulitikkuja. Kauppias ilmoitti, että ne luokitellaan laissa tupakkatuotteiksi. Kysyn nyt, että jos minun tarvitsisi sytyttää kynttilä tai nuotio, niin miten se onnistuu ilman tulitikkuja tai kaasusytkäriä, joka sekään ei kuulu nettiruokakauppani myyntivalikoimiin typerän lain takia?

Toinen omituisuus koskee alkoholi- ja tupakkatuotteita, joita niitäkään ei saa nettiruokakaupasta.

Ensinnäkin tuo tulitikkujen luokittelu tupakkatuotteiksi on aivan älytöntä. Kuka ihmeen valopää asiasta on päättänyt?

Sitten nämä alkoholi- ja tupakkatuotteet. Sitä, ettei niitä myydä nettiruokakaupassa, perustellaan sillä, että asiakkaan ikää ei pystytä selvittämään. Voi taivas varjele sentään, jos ei elintarvikkeiden kotiinkuljettaja muka osaa kysyä papereita ovella, niinhän kaupan myyjätkin tarvittaessa tekevät, jos asiakas näyttää alaikäiseltä.

Edellä mainittujen seikkojen valossa näyttää siltä, että nettikauppaa yritetään keinotekoisesti haitata. Näin on siksi, että perustelut kielloille ovat kuin jostain kommunistidiktatuurista tai vähintään hölmölästä.

Reijo Lipponen, Kouvola

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat