Lukijat: Lappeenrantaa on taas kohdeltu ammattitaidottomasti

Voi hyvänen aika. Mitä tuo meidän kaupunkimme on taas mennyt tekemään?

Kaupunki on kuulemma unohtanut pyytää organisaatiojärjestelyihinsä ennakkopäätöstä verottajalta (ES 15.7.). Nyt Lato (Lappeenrannan toimitilat -yhtiö) odottaa valituslupaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Asiantuntijaksi valittiin oikein amerikkalaistaustainen konsultti KPMG.

Mitä meidän kaupunkimme on taas mennyt tekemään?

Voisiko joku kaupunkimme toimihenkilöistä (kaupunginjohtaja Kimmo Jarva, kehitysjohtaja Markku Heinonen ja pois muuttanut rahoitusjohtaja Olli Naukkarinen) vastata, kuinka kaupunki on voinut jälleen joutua ammattitaidottoman kohtelun kohteeksi?

Todennäköisesti he vastaavat: mehän vain ehdotamme. Kaupunginhallitus päättää ja voi halutessaan alistaa päätöksen kaupunginvaltuustolle.

Lappeenrannan kaupunki on Suomen kuntaliiton jäsen. Mikä se on? Suomen kuntaliitto on toimialan edunvalvoja, kehittäjäkumppani sekä korkeatasoinen asiantuntija ja tietopalvelujen tarjoaja. Kaupungin vuotuinen jäsenmaksu on kymmeniä tuhansia euroja.

Eikö ole outoa, etteivät Suomen kuntaliiton palvelut kelvanneet? En voi uskoa todeksi, ettei heillä olisi kokemusta ja näyttöä.

Tauno Tukiainen, Lappeenranta