Lukijalta: Kirkko voisi ottaa roolia vanhustenhoidossa - auttaisi jäsenpakoonkin

Eikö kirkko voisi ottaa konkreettista vastuuta vanhustenhoidon valvonnasta ja sen järjestämisestä? Tämä sopisi kirkon oppeihin ja tehtäviin erinomaisesti. Asenne olisi ihmisten auttamisessa eikä taloudellisen tuloksen tekemisessä.

Konkreettiset teot vahvistaisivat kirkon imagoa ja antaisivat oikean kuvan sen roolista yhteiskunnassa. Nyt ei arvokas sanoma mene perille eivätkä toimintamuodot vakuuta. Kirkon rapistuva rooli ja vähenevä merkitys ei voisi kääntyä kuin myönteiseen suuntaan: teot puhuvat voimakkaammin kuin sanat. Vai onko haaste liian suuri ja liian konkreettinen?

Kun jäsenpako kirkosta on pysyvä ja merkittävä eikö tämä tarjoaisi osalle kirkon noin 20 000 työntekijästä mahdollisimman mielekästä kutsumustyötä vähenevien työtehtävien tilalle? Tietenkin kirkon nykyisten yli 800 miljoonan euron verotulojen päälle tästä työstä tulisi suorittaa asiaankuuluva korvaus, mutta emmeköhän me sen mielellään maksaisi, kun ei tarvitsisi murehtia hoidon laadusta, voiton tekemisen vuoksi laiminlyödyistä ja unohdetuista vanhuksista – tai harmitella verokikkailua.

Vai onko tämä laupeuden työ liian suuri haaste tämän päivän kirkolle?

Matti Kurkela, Lappeenranta

Luetuimmat