Lukijalta: Katsastuksessakin on kytkykauppaa

Katsastuksessa katsottiin auto läpi. Käsijarru vähän kakisteli, kas kun automaattivehkeessä tulee käytettyä liian vähän. Pikku rassauksella sekin kelpasi, muuten kaikki kunnossa.

Mutta sitten dieselin päästötesti antoi k-arvoksi 2,1! Se tarkoittaa sitten käytännössä puolimiljoonaa kilometriä ajetun jenkkinakun pölläytystä? Hylätty! Avulias katsastaja tarjoaa oivaa lääkettä murheeseen: "Meillä on myynnissä tämmöinen lisäaine, joka poistaa karstat". Minä siihen, että laitetaan litkut vaan tankkiin, käyn vaikka lankomiestä morjestamassa Imatralla ja katsotaan uudestaan?

Sain siihen tiedoksi, ettei se nyt ihan heti auta, vaan pitää ajella vaikkapa viikko ja sitten uudestaan. Hätäpäissäni ostin 39 euroa maksaneen  lisäaineen, kun selkäytimessä oli vielä se vanha katsastusmiespelko!
Tämä "ihmelääke" tankissa käväisin Kivisalmessa ja Lauritsalan kautta Joutsenoon. Luottokorjaamollani sattui olemaan aikaa, ja menin mittauttamaan päästöt uudelleen, arvo 0,32, eli ihan hyvä. Lisäaine oli ehtinyt vaikuttaa 39 kilometriä, josta yli puolet kaupungissa! Onpa tehokasta!

Siitä sitten ohimosuonet pulleina taas Lappeenrantaan takaisin katsastusasemalle esittämään korjaamon mittauspumaskaa 25 euron kuitteineen.Testattiin ilmaiseksi uudelleen ja  k-arvo oli 0,48 eli ok, mutta selvästi huonompi, kuin 20 minuuttia aikaisemmin.

Voisiko joku selittää, miksi  k-arvo laskee jos ajaa 20 kilometriä 6-tietä itään ja taas nousee, kun ajaa saman matkan länteen? Nämä mittalaitteethan ovat kalibroituja ja tarkkoja? Maksoin 10 euroa jälkitarkastusmaksun, jotta sain "leiman" ja lähdin äkkiä pois ennenkuin aloin hajottaa paikkoja!

Kertoilin murheistani ammatti-ihmisille,saivat makeat naurut ja  totesivat vain, että toivottavasti autosi ei ole enää takuun piirissä, koska tuohon malliin on maahantuoja kieltänyt laittamasta mitään lisäainetta!

Rainer Terho, Joutseno

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat