Lukijalta: Joulu televisiossa oli pettymys

Jouluna jäin kaipaamaan muutakin kuin joulupukkia. Odotin TV:stä ihania jouluisia konsertteja, kauniita joulushow’ta. Mutta ei. Tarjonta oli yhtä ankeaa kuin Aina Inkeri Ankeisen Joulutervehdys.

Ylen kanavilla oli kyllä paljon elokuvia lapsille. Se oli hienoa, mutta aikuisille ei juuri mitään. Parasta oli Lumiukko-animaatioelokuva, sen muusikin takia. Aikuisille:  Joulun tähdet Helsingissä ja Tartu Mikkiin jatkot vuodelta 2014! Jäin kaipaamaan Säreistön joulua kertojana Lasse Pöysti ja upeita Lapin maisemia.

Yle on "köyhä" ja siksi kai jää. Mihin ne meidän yle-verorahat menee? Eikö olisi varaa tehdä uusia, upeita jouluohjelmia? Kaupallisilla mainoskanavilla tarjonta oli yhtä köyhää. Parasta oli TV5:llä Joulutarina elokuva ja Raskasta Joulua TV4. Ankeisen Joulutervehdys ei naurattanut minua, oli typerä, ärsyttävä ja irvaili jouluevankeliumilla.

Tapaninpäivänä sentään toi lohtua Meidän Romanssi -konsertti. Se oli hyvin tehty ja kaunista katseltavaa sekä kuunneltavaa. Elena Putinalle kiitos hienosta ideasta kehittää jokavuotinen  Suomi-Venäjä-konsertti. Toive hänelle: Voisiko Elena ideoida slaavilaisen joulukonsertin upeiden esiintyjien ja kauniin shown kera.

Minun joulun pelasti AlfaTV. Siellä oli joka päivänä hienoja konsertteja,  ja mitkä lavarekvisiitat sekä mahtavat kuorot muun muassa  Jouluksi kotiin! Andre Rieu, A Night of Christmas ja suomalainen Kuninkaallinen Joulukonsertti. Orimattilan kirkossa neljä tangokuninkaallista esiintyivät juhlavasti.

Olisihan meilläkin hyviä laulajia, mahtavia mies- ja sekakuoroja sekä nuoriso- ja lapsikuoroja. On musiikkiluokkia, jotka varmaan innostuisivat ohjelmien tekoon. Mutta aina vedotaan rahaan, on liian kallista vai onko? Iloisia aikoja odotellessa, jos ensi vuonna kaikki ois toisin. Hyvää vuotta 2018!

Vuokko Kupiainen, Lappeenranta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet