Lukijalta: Miksi pride-väki haluaa julkisuutta ja huomiota ylen määrin?

Etelä-Saimaan Mielipideosaston kirjoituksissa on otettu kantaa kaupungin liputtamisesta kulkueen aikana. Otin asian esille hallituksen kokouksessa, ettei kaupunki liputtaisi kyseisenä päivänä, mutta asia ei nostattanut "intohimoja " keskusteluun, enemmistö oli liputuksen kannalla. Saimme myös kuulla, että kaupunki saa negatiivista mainetta asiasta, jättämällä liputuksen. Kulttuuri- ja liikuntalautakunta antoi 300 euron avustuksen tapahtumalle.

Minusta jokainen saa olla kenen kanssa haluaa, mutta miksi asiasta pitää nostaa moinen mekkala, kulkueet ja liputus? Meillä Suomessa ollaan suvaitsevaisia, toisin kun tuolla itänaapurissa, jossa pridelaiset ovat hyvin epäsuosittuja jopa vainottuja. Olkaa mitä olette, mutta miksi haluatte julkisuutta ja huomiota ylen määrin? Itse en aio osallistua kulkueeseen.

Lapsen oikeuksien päivä, kansainvälinen, on 20.11. joka vuosi. Se ei ole vielä virallinen liputuspäivä, mutta tulossa viralliseksi vuonna 2020. Toivon ja oikeastaan haluan jopa vaadin, että Lappeenrannan kaupunki liputtaa jo tänä vuonna Lapsen oikeuksien päivänä, olemmehan lapsiystävällinen kunta, jonka tunnuksen UNICEF on myöntänyt kaupungillemme. Lisäksi vetoan teihin Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa lapset ry, että järjestätte kulkueen kaupungissamme Lapsen oikeuksien ja koskemattomuuden puolesta ja seksuaalista hyväksikäyttöä vastaa.

Tähän kulkueeseen minäkin osallistun.

Riitta Munnukka, kaupunginhallituksen jäsen (kesk.), Lappeenranta