Lukijalta: Urheilurakentaminen kiinnostaa kaupunkilaisia — Kalamarkkinoiden yleisö otti kantaa jäähalliin ja liikuntahalliin

Syyskuun keskivaiheilla pidettiin Satamatorilla perinteiset kalamarkkinat. Etenkin lauantaille osunut aurinkoinen sää houkutteli ihmisiä osallistumaan ja tekemään ostoksia. Tarjolla oli niin omenoita, nauriita, lakkoja, kala-annoksia kuin monenlaista muutakin tuotetta.

Lappeenrannan kristillisdemokraattien paikallisosasto oli myös mukana markkinoilla, ja kyselimme markkinaväeltä mielipiteitä jäähallin ja liikuntahallin rakentamisesta. Vastaukset annettiin rasti ruutuun –menetelmällä tai vapaasti kirjoittamalla. Jäähallin osalta keräsimme reilusti yli sata vastausta. Noin puolet vastaajista oli sitä mieltä, että tämänhetkisen jäähallin remontointi on oikea toimenpide.

Muutama vastaaja oli kuitenkin sitä mieltä, että jäähallille ei tulisi tehdä mitään. Kokonaan uuden jäähallin rakentamista kannatti hieman yli puolet vastaajista. Sopivaksi paikaksi nähtiin Kisapuisto. Lappeenkadun vaihtoehto sai myös joitakin puoltoja, jos kohta myös pari vastaajaa painotti erityisesti, että uutta jäähallia ei tule rakentaa Lappeenkadulle. Erillisehdotuksena jäähallin paikaksi ehdotettiin Lap-tuotteen tontin sijaintia.

Kysyimme markkinoilla kävijöiden mielipidettä myös mahdollisesta liikuntahallin rakentamisesta. Vastauksia saimme lähes sata kappaletta. Liikuntahallin rakentamisen kannalla oli lähes puolet vastaajista ja ”ei rakenneta” -vastauksen antoi niukka enemmistö. Mahdollisia paikkaehdotuksia kysyttäessä vastaukset hajaantuivat. Kimpisen alakenttä sai paikkana eniten kannatusta, ja seuraavaksi eniten kannatettiin ammattikoulun tekonurmikentän sijaintia. Kisapuistokin nähtiin sopivana liikuntahallille. Muita vaihtoehtoja olivat Kauppatori, Huhtiniemi, Opintie, Harapaisen kenttä, Sammonlahti, Ikean tontti ja uimahallin lähistö.

Keskustelu uudesta jäähallista ja liikuntahallista jatkuu vilkkaana. Vastauksista on pääteltävissä, että urheiluun liittyvät rakentamisaiheiset keskustelut ovat lappeenrantalaisille tärkeitä.

Juha Rantalainen,

kaupunginvaltuutettu (kd.)

Tarja Turunen,

KD Lappeenrannan seutu, puheenjohtaja